ONO ŠTO JE OVA PORODICA PRONAŠLA NA PLAŽI UĆI ĆE U ANALE! Da li je ovo moguće? (FOTO)

“Pronašla ih je moja supruga, a izgledali su kao da dolaze sa neke druge planete. Bila je to velika atrakcija”, rekao je Grin za lokalne novine

Martin Grin i njegova porodica su na letovanju odlučili da prošetaju do plaže u severnom Velsu, kada su naišli na veliko deblo, prekriveno čudnim stvorenjima.

Grin je odlučio da snimi ono što su našli, a snimke je podelio na svom Fejsbuk profilu. Tada je i otkrio da se zapravo radi o vitičarima, iz roda morskih ljuskara, prenosi B 92.

Ove životinje se u Portugalu i Španiji smatraju vrhunskom hranom, pa im tako cena dostiže i do 125 dolara za 500 grama.“Pronašla ih je moja supruga, a izgledali su kao da dolaze sa neke druge planete. Bila je to velika atrakcija”, rekao je Grin za lokalne novine.

“Ispostavilo se da je u pitanju jedna od najskupljih morskih vrsta koja može da se kupi. Pregledao sam Gugl i video da se se prodaju oko 25 funti po komadu, a bilo ih je više od 2.000”, dodao je.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više