KOMARCI SU ME SVAKI DAN URNISALI DOK NISAM URADILA SAMO 1 STVAR: Od tada me nijedan nije ujeo!

Naučnici su došli do saznanja da komarci češće grizu deblje ljude, jer proizvode više CO2

Sa dolaskom toplijih dana, veliki problem u domu stvaraju razni insekti – muve, bubašvabe i komarci, i veoma ih se teško rešiti jednom kad uđu u kuću.

Mnogi u tom slučaju obično zovu istrebljivače kada primete ove bube u domu, ali postoji jednostavan način kako ih sami možete eliminisati.

Potrebno je:

– pola šolje biljnog ulja
– pola šolje nekog šampona
– pola šolje sirćeta

Priprema:

Sve sastojke dodajte u sprej bocu i dobro pomešajte, a zatim poprskajte razne površine u vašem domu. Mešavina nije toksična i sigurna je za korišćenje oko dece i kućnih ljubimaca, a veoma je efikasna protiv buba bilo koje vrste.

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije (WHO) komarci su krivci za prenošenje najvećeg broja najsmrtonosnijih bolesti kao što su malarija i nekoliko opasnih vrsta gripa.

Jedan komarac može biti težak od 2,5 pa sve do 10 miligrama, brzina leta im je obično od 1.5 do 2.5 km/h.

foto: AP

Primarno se hrane biljnim nektarom za dobijanje energije potrebne za let dok se ženke hrane kr*lju, ali ne zbog hrane, već kao izvor belančevina nužnih za razvoj jaja.

Mužjaci komarca nikada ne sisaju k*v, to rade ženke, koje prilikom hranjenja usisaju samo oko 0,01 ml k*vi.

Ženke jaja polažu i do pet puta godišnje, a prilikom jednog polaganja mogu položiti od 150 do 400 jaja.

Mužjaci komarca obično žive oko sedam dana, dok ženke mogu živeti i do 3 nedelje.

Postoji nekoliko razloga zašto komarci više grizu određene ljude.

Naučnici su došli do saznanja da komarci češće grizu deblje ljude, jer proizvode više CO2. Na meti su i pivopije i trudnice.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više