Žestok odgovor Bunića načelniku Općine Bužim nakon propale tužbe načelnika: “Načelniče ukoliko imate slobodnog vremena, predlažem da više „pikate loptu“, kako volite reći, kad vas već ne interesuje imaju li građani vode i odvozi li se smeće”

Prema navodima na društvenim mrežama, od 9. marta u Bužimu će biti biti obustavljeno vodosnabdijevanje i odvoz smeća. Ova informacija je potvrđena i od strane nadležnih za ovo pitanje. I umjesto da se pozabavi svojim nadležnostima i životom stanovnika ove općine, njen načelnik prema riječima Bunić Agana, nekadašnjeg načelnika ove općine, a danas zastupnika u Skupštini USK, po nalogu stranke ide u obračune sa političkim neistomišljenicima.

Tako je Bunić na svom facebook profilu objavio kako je upotpunosti odbijena tužba općinskog načelnika Nanić Mersudina. Prenosimo upotpunosti tekst kojeg je objavio Bunić:

Inače ne komentarišem sudske, tužilačke ili druge odluke, ali ovu imam potrebu podijeliti s vama. I ranije je bilo svakakvih odluka, sa nekima od njih sam se slagao a nekima ne, ali sam svaku poštovao i provodio. Uglavnom mnogo je otvorenih postupaka, posebno u zadnje vrijeme. Nekoliko postupaka je zatvoreno, a neki su još u fazi istrage. Nikad nisam pisao i objavljivao da je najmanje deset postupaka obustavljeno ili je odbijen tužbeni zahtjev. Ako o nečemu nekad i budem pisao, onda će to biti publikacija pod nazivom „Svi moji politički i medijski progoni“.

Naime, gospodin Mersudin Nanić, valjda još uvijek pod dojmom da ni sam ne vjeruje da je izabran za načelnika, odmah kreće u politički i svaki drugi progon onih koji drugačije misle, iako su ga ti isti doveli sa ulice, prvo u školu, pa onda izgradili dom kulture, pa osnovali ustanovu, pa sve prilagodili upravo njemu. Neposredno po stupanju na dužnost načelnika usmeno i pismeno u više navrata vrši pritisak na Općinskog pravobranioca da se pokrene prva u historiji općine regresna tužba protiv mene kao Agana Bunića, bez ikakvog pravnog osnova. Tužba je prvostepenom odlukom u cijelosti odbijena, na koju je dozvoljena i očekuje se žalba.

Međutim, suština ove priče je nešto drugo. Mersudin Nanić je htio dati svoj doprinos u ukupnom linču mene i moje porodice, te provesti partijski zadatak „NAĐITE MU NEŠTO“. Načelniče ukoliko imate slobodnog vremena, predlažem da više „pikate loptu“, kako volite reći, kad vas već ne interesuje imaju li građani vode i odvozi li se smeće. Toplo vam preporučujem da vam vaši prethodnici i ono što su oni uradili bude pozitivan primjer da naučite nešto, jer od onih koji vas savjetuju nećete moći naučiti ništa.


Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više