Završen 8.tradicionalni turnir u uličnoj košarci „3X3 Bihać 2020“ i mini basket

Udruženje „Fenix“ i ove godine organizovalo je turnir u uličnoj košarci na gradskom igralištu „Bigram“.

U subotu, dana 12.09.2020.godine održan je turnir u seniorskoj kategoriji. Na turniru je učestvovalo 12 ekipa i to: Statist (Split), Ecos Romari (Vitez), 3×3 OBG (Drvar), Fortuna Oil (Prnjavor), Remi Pekara (Banja Luka), Aluplastik (Živinice), Olympia fitnes (Banja Luka), te domaće ekipe Unadent AnikDub, Čavkunović Trade, Friends Pub, Bad Boys i ekipa Svarog.

Raspored takmičenja odigran je u četiri grupe po tri ekipe. Treće mjesto osvojila je odlična ekipa „Aluplastik Živinice“, dok su se u finalu sastali prošlogodisnji branioci titule „Ecos Romari“ i fenomenalni Splićani, ekipa „Statist“, čiji igrači su i dio reprezentacije Hrvatske u 3×3 košarci. U veoma dinamičnom i napetom finalu, ekipa Statist iz Splita u zadnjoj minuti okrenula je rezultat u svoju korist 19:17 i tako postali prvaci i osvajači prvog mjesta na „3×3 BIHAĆ 2020“.

Pored takmičarskog dijela, održano je i takmičenje u zakucavanjima i šutitanju za tri poena gdje su pobjednicima također uručene novčane nagrade i pehari. Nagradni fond turnira iznosio je 3.200 KM (prvo mjesto 2.000 KM, drugo mjesto 800,00 KM te treće mjesto 400,00 KM).

Kompletna košarkaška priča ne bi mogla biti realizovana bez sponzora i medijskih pokrovitelja kojim se organizator ovim putem zahvaljuje. Zlatni sponzor turnira i ove godine  je „Laško pivo“, dok je pokrovitelj Gradska uprava Grada Bihaća.

 

U nedjelju, dana 13.09.2020.godine, održan je MINI BASKET pod pokroviteljstvom Grada Bihaća i Fondacije Mozaik za učesnike do 16.godina. Na turniru je učestvovalo 8 ekipa, a najuspješnija ekipa turnira bili su mlade košarkaške nade iz Drvara, ekipa „Drvar“ koja je u finalnom meču savladala ekipu „Mumijevi“. Nakon završetka turnira svim učesnicima dodijeljene su unikatne majice organizatora „3×3 BIHAĆ 2020“

Sa pravom možemo reći da je turnir u uličnoj košarci u Bihaću postao  tradicionalan i jedna je  od najprepoznatljivijih sportskih manifestacija u Gradu Bihaću i Unsko-sanskom kantonu.

Željki Juričiću i Jasminu Pašiću  čestitamo na odličnoj organizaciji turnira.

Do sljedeće godine, sporstki pozdrav.

Izvor usn.ba

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više