VRIJEDNA OPREMA // Kantonalna uprava CZ USK nabavila opremu za Gorsku službu spašavanja Bihać

Jučer je Kantonalna uprava Civilne zaštite USK predala na korištenje vrijednu opremu za Službu zaštite i spašavanja sa visina pri Gorskoj službi Bihać.

Ukupna vrijednost ove opreme iznosi 18.000 KM.

“Ugovorom o međusobnim pravima i obavezama između Kantonalne uprave CZ USK i Gorske službe spašavanja Stanica Bihać u članu 8. utvrđeno je da će KUCZ za potrebe rada službe za zaštitu i spašavanje sa visina, u skladu sa utvrđenom formacijom planirati odgovarajući iznos finansijiskih sredstva radi nabavke sredstava i opreme koja nedostaju a koja su neophodna za rad pripadnika službe.

S timu vezi KUCZ je na osnovu odluke Štaba civilne zaštite izvršila nabavku uniformi vrijednosti 18.000 KM
U suradnji sa IOM-om nabavljene su motorne sanke za potrebe službe, nadamo se da će sva nabavljena oprema i sredstva olakšati rad pripadnika GSS na terenu.  Moram iskazati zahvalnost pripadnicima GSS za sve ono sto su za vrijeme trajanja stanja prirodne nepogode na podrucju USK uradili kao služba civilne zaštite.”, kazao je za naš portal prilikom primopredaje opreme direktor Kantonalne uprave Livaković Dževad.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više