VLADA USK: Održan radni sastanak sa predstavnicima zdravstvenih ustanova (VIDEO)

Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog kantona i komandant Kantonalnog štaba civilne zaštite održao je danas u Bihaću sastanak sa članovima Kriznog štaba Ministarstva zdravstva i direktorima zdravstvenih ustanova sa područja Unsko-sanskog kantona.

– Zdravstvo ima prioritet u ovom trenutku dok se cijeli svijet bori za sprečavanje širenja koronavirusa. Sva raspoloživa sredstva prenamjenjujemo se za nabavku medicinske opreme. Od vas tražim da čuvate zaposlene u zdravstvu i svakog pacijenta. Tražim da se nađe način da se testira što više ljudi.Zahtijevam od općinskih/gradskih štabova civilne zaštite da se stave na raspolaganje domovima zdravlja koji su prvi front borbe za zdravlje naših građana, kazao je Ružnić.

Ministrica zdravstva Ćemalović sa kolegama doktorima, direktorima zdravstvenih ustanova utvrdila je striktno procedure te kazala da epidemiolozi, kojih je tri u USK, radie na kontroli klastera.

– Građanima poručujem da budu strpljivi i da poštuju mjere preventive, da zaštite svoje zdravlje a time i javno zdravlje.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više