Velika Kladuša: Migranti zapalili kuću partizanskog komandanta?

U P0ŽARU koji je IZBI0 u ranim jutarnjim satima oštećena je unutrašnjost kuće u Velikoj Kladuši koja pripada nekadašnjem partizanskom komandantu i PRV0B0RCU Zuhdiji Žaliću.

Pripadnici Vatrogasne jedinice Velika Kladuša dojavu o izb**anju P0ŽARA dobili su u četiri sata te je odmah na lice mjesta upućena ekipa vatrogasaca koja je, nakon dva sata, uspjela ugasiti P0ŽAR.

Uviđajem na licu mjesta utvrđeno je kako je ljudski faktor UZR0K izb**nja P0ŽARA. Prema prvim informacijama, sumnja se na migrante koji su već duže vrijeme utočište pronašli na spratu ovog objekta.

Inače, radi se o kući u kojoj niko ne živi, a prije ra*ta je bila spomen dom koji je sjećao na spomenutog PRV0B0RCA. U neposrednoj blizini nalazi se i spomen park podignut u njegovu čast.

Vatrogasci dva sata gasili požar

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više

Pravila privatnosti