Tragom snimka iz Mirala: Migranti ranije kamenovali dvojicu policajaca

Internetom kruži snimak iz prihvatnog centra za ilegalne migrante Miral u Velikoj Kladuši, na kojem se vidi kako policajci tuku migrante. Mnogi su osudili te postupak policajaca nazvali torturom nad migrantima. Istražili smo kakve su okolnosti dovele do postupanja policajaca na taj način.

Kako saznaje “Avaz” iz izvora bliskih policiji Unsko – sanskog kantona, riječ je o grupi migranata koja je tog jutra u 4 i 30, napala policijsku patrolu i zasipajući ih kamenjem.

– Dvojica policajaca su pov*ijeđena i ukazana im je ljekarska pomoć. Napad na službenu osobu je ozbiljno kri*ično djelo koje direktno narušava ustavni poredak BiH. Policajci su samo radili svoj posao – kaže naš izvor.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više