STRAH0TA U VELIKOJ KLADUŠI: Pogledajte šta su migranti uradili mještaninu Glinice (FOTO)

Zikret Kantarević, mještanin naselja Glinica kod Velike Kladuše bru*alno je pre*učen.

Kako je napisao na Facebooku, njega su pre*ukli migranti oko 1 sat iza ponoći.

– Pokucali na vrata, ja otvorio i odmah me nap*li. Više im ni vode neću dati. Pomogneš im, oni ovako vraćaju – napisao je Kantarević na Facebooku.

Inače, u posljednja dva mjeseca izgredi migranata na D0MICILN0 stanovništvu su učestali.

sdf

USK POSTAJE OPSKRBNA ZONA! Migranti iz Tuzle i Sarajeva jedva dočekali formiranje kampa “Lipa” kod Bihaća

Kamp Lipa, kao i mnogi kampovi formirani ne samo u USK već i u drugim dijelovima BiH, za osnovni cilj je trebao imati smještaj MIGRNATSKE P0PULACIJE koja se nalazila po ulicama skoro svih gradova USK, a prvenstveno i u najvećem broju u administartivnom centru, tj. gradu Bihaću.

Po otvaranju navedenog kampa stekao se utisak da su se migranti maknuli sa ulica, raznih SKL0NIŠTA i smještaja, jer su se sve manje mogli vidjeti.

Međutim, relativno brzo, kamp Lipa je postao najzapadnija opskrbna baza na putu prema nekoj od europskih destinacija i kao takav privukao je i migrante koji su bili smješteni u kampovima u Tuzli i Sarajevu.

Shodno navedenom, broj migranata se nije smanjio, već povećao, što se da primjetiti iz njihovog sve većeg prisustva na gotovo svim mjestima u gradskim i PRIGRADSKIM Z0NAMA kao i u RURALNIM područjima. Primjetne su i kolone migranata na glavnim saobraćajnicama.

Kamp Lipa, sa svojim kapacitetom od 1000 korisnika, bez prihvata MAL0LJETNIKA i porodica, već odavno je ispunio svoje smještajne kapacitete, tako da se svi novopristigli migranti, nakon što ne budu prihvaćeni, svojevoljno upućuju prema gradskim centrima.

Iz svega navedenog, a i iz činjeničnog stanja na terenu, lako se može zaključiti da niti jedan kamp, kao i kamp Lipa, nije dao svoj doprinos u smanjenju MIGRANTSKE P0PULACIJE na ulicama, već je povećao broj privukavši i one koji su bili smješteni van USK.

Nadležne institucije BiH, kao ni institucije USK nemaju adekvatan odgovor na ovu PR0BLEMATIKU koja se svakim danom čini sve K0MPLIK0VANIJ0M i zahtjeva sistemska rješenja.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više