Šef IOM-a Peter Van der Auweraert BRANIO MIGRANTA koji je PRETUKA0 ženu u Velikoj Kladuši: “Tako vam je kada u USK nema dovoljno smještajnih kapaciteta”

U općini Velika Kladuša, odigrala se prava drama kada je migrant PR0VALI0 u kuću u kojoj je bila sama žena.

Kako se navodi migrant je PRETUKA0 ženu a onda krenuo da traži dragocjenosti po kući. Pronašao je nakit i novac i krenuo da bježi kada ga je ukućanin uz pomoć komšije uhvatio.

Gostujući na FACE televiziji kod Senada Hadžifejzovića, šef IOM-a Peter Van der Auweraert je kazao da se incidenti na području Unsko-sanskog kantona dešavaju jer na području ovog kantona nema dovoljno smještajnih kapaciteta.

– Ako uzmete u obzir da je kroz BiH u dvije godine prošlo 60 hiljada migranata, shvatljivo je da među njima mora biti pojedinca koji će praviti PROBLEME. Međutim, većina migranata na području Unsko-sanskog kantona ne pravi nikakve PR0BLEME, većinom su to djela manjih grupa, odnosno pojedinačna djela. U Unsko-sanskom kantonu nema dovoljno smještajnih kapaciteta i to je jedan od razloga zašto se dešavaju PR0VALE slične onoj kakva se desila danas u Velikoj Kladuši. Znate, ukoliko imate dovoljno smještajnih kapaciteta u prihvatnim centrima i osigurate obrok za migrante, niko od njih neće biti primoran na ovakva djela, kazao je šef IOM-a Peter Van der Auweraert.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više