Rasim Kendić, prvi Kladuščanin koji je pobijedio virus korona

Rasim Kendić (63) iz Velike Kladuše prvi je stanovnik ovog grada koji je uspio pobijediti virus korona te je poslije dvadesetak dana provedenih na Infektivnom odjelu Kantonalne bolnice u Bihaću kao zdrava osoba otpušten kući.

Kendić je u svom gradu poznat kao uspješan poduzetnik, koji je dobar dio svoga radnog vijeka proveo na privremenom radu u Italiji, a u gradu Veroni vlasnik je manje građevinske firme. Zbog toga je često na relaciji između dva grada, a ističe kako se polovinom januara ove godine javio u veronsku bolnicu radi rutinskog medicinskog pregleda.

“Moje zdravstveno stanje je takvo da se moram redovno kontrolisati, jer imam fleku na plućima, a prije nekoliko godina ugradio sam bajpas. Po povratku u Veliku Kladušu osjetio sam malaksalost i povišenu temperaturu. Nisam tome pridavao naročitu pažnju, ali sam potom, slušajući ove informacije o koroni, promijenio mišljenje i javio se u Dom zdravlja u Velikoj Kladuši”, objašnjava Kendić.

Dodaje kako je zdravstvenim radnicima bilo su**jivo njegovo stanje, a posebno kada im je rekao da dolazi iz zemlje koja je žar*šte pandemije. Odmah potom upućen je u Kantonalnu bolnicu u Bihaću, a rezultati briseva su pokazali kako je Kendić prva osoba iz Velike Kladuše zaražena virusom kovid-19.

“Uslijedili su potom testiranje članova moje porodice, dezinfekcija kuće i poslovnog prostora koji posjedujem, a na svu sreću ispostavilo se da zarazu nisam prenio na moje najbliže”, istakao je Kendić.

Za boravak u bolnici ima samo riječi hvale i dodaje kako, sem povišene temperature i kašlja, nije imao ozbiljnijih zdravstvenih TEG0BA iako je donekle narušenog zdravstvenog stanja.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više