Policija USK obećala građanima Velike Kladuše: Od sutra zabrana prodaje karata migrantima na području USK!?

Grupa građana u mjestu Purići kod Velike Kladuše i večeras se okupila s ciljem sprečavanja prolaska autobusa koji prevoze migrante.

U Puriće je stigao i veliki broj pripadnika MUP-a Unsko-sanskog kantona koji nadgledaju, za sada, mirno okupljanje građana.

Policija će, kako je rečeno, spriječiti svaki pokušaj nas*lja i esk*lacije migrantske krize.

Mještani Velike Kladuše i okolnih mjesta već nekoliko noći sprečavaju prolaske autobusa s migrantima.

Seada Karajića, jednog od organizatora mirnih protesta u Velikoj Kladušu, objavio je na društvenim mrežama da je dobio obećanje od krajiških vlasti, tačnije od Uprave policije USK, da od sutra stupa na snagu zabrana prodaje karata migrantima na području USK.

Podsjećamo, za sutra je zakazana sjednica Operativne grupe USK na kojoj bi trebala biti usvojena odluka o zabrani prevoza migranata na području USK.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više