Policija USK lišila slobode migrante na području Velike Kladuše (FOTO)

Policijski službenici Uprave policije USK lišili su slobode dva migranta, a koja se dovode u vezu s PR0VALOM porodične kuće u mjestu Todorovo, općina Velika Kladuša.

Kako saznajemo, radi se o porodičnoj kući mještanina koji trenutno boravi u Americi. Nedugo nakon PR0VALE, policijski službenici locirali su i lišili slobode migrante, te ih SPR0VELI do Policijske stanice Velika Kladuša.

Kasnije su predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode Uprave policije kantonalnog MUP-a.

Podsjećamo, proteklih nekoliko dana Uprava policije USK, u skladu s naredbom Operativne grupe USK, PR0V0DI akciju izmještanja migranata iz prihvatnoh centra Bira u novootvoreni prihvatni centar Lipa. Što se tiče migranata koji borave u Miralu, još uvijek se čeka odluka Općinsko vijeća Velika Kladuša o lokaciji gdje bi se ti migranti mogli izmjestiti.

Image may contain: car and outdoor

Image may contain: indoor

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više