Ozbiljna situacija u Velikoj Kladuši: Građani pozivaju na paljevine, prevoznici ignorišu Operativnu grupu USK

Situacija u Velikoj Kladuši USL0ŽNJAVA se iz dana u dan. Proteklih dana, građani ove općine blokirali su nekoliko saobraćajnica u namjeri da zaustave bahate autoprevoznike i na taj način onemoguće prevoz migranata.

Da je situacija daleko od KNTR0LISANE, dokaz je i današnja sjednica Operativnog štaba USK. Naime, na sjednici je doneseno nekoliko mjera, a jedna je i zabrana prevoznicima da prevoze migrante na području Unsko-sanskog kantona, te mogućnost ukidanja dozvole ukoliko to nastave.

Međutim, pojedinci ovu mjeru IGN0RIŠU i nastavljaju prevoziti migrante. Naime, kako je vidljivo na društvenim mrežama, prevoznici i dalje dovoze na desetine migranata u Velikoj Kladuši, a građani, vjerujući u Operativnu grupu USK, večeras nisu blokirali saobraćajnice.

Kako je vidljivo na društvenim mrežama, građani se osjećaju izgiranima od strane krajiških vlati, te putem društvenih mreža pozivaju svoje sugrađane na paljevinu autobusa prevoznika koji dovoze migrante u ovu općinu.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više

Pravila privatnosti