Bihać: Bivši direktor “Agrokomerca” 0SUĐEN na 26 mjeseci ZATV0RA

Bivši direktor “Agrokomerca” Ermin Mujić (51) nepravosnažno je 0SUĐEN na dvije godine i dva mjeseca ZATV0RA, a s*ud mu je izrekao i mjeru zabrane u trajanju od tri godine.

Os*đen je zbog više KD, i to primanja dara ili drugih oblika koristi, pokušaja zl***otrebe položaja ili ovlaštenja i neuspjelog podstrekavanja na pronevjeru u službi.

Također, Općinski su*d u Bihaću je pres*dom Mujiću izrekao sigurnosnu mjeru zabrane obavljanja funkcije direktora ili člana uprave javne ustanove i javnog poduzeća u trajanju od tri godine, računajući od dana pravosnažnosti pre*ude, s tim što se vrijeme provedeno na izdržavanju ka*ne ne uračuvana u trajanje ove mjere.

Kantonalno tu***tvo Unsko-sanskog kantona je 14. marta 2018. godine podiglo op**nicu protiv Mujića i stavilo mu na teret tri tačke. Op**žen je da je u oktobru 2017. godine od A. N. zahtijevao dar od 45.000 KM kako bi u ime dioničkog društva „Agrokomerc“ Velika Kladuša s njim zaključio ugovor o zakupu poslovnih prostorija, a potom u novembru 2017. godine od ove osobe primio „ra*tu“ od 25.000 KM prethodno označenih novčanica.

– Također, stavljeno mu je na teret da je u oktobru i novembru 2017. godine podstrekavao A. N. da prisvoji sredstva koja su na namjenskom računu deponirana za plaćanje zakupnine dioničkom društvu „Agrokomerc“ Velika Kladuša.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više