VELIKA KLADUŠA // Saznali da će objekt biti zatvoren: Ilegalni migranti zapalili halu nedaleko od centra Miral

Prazna hala Agrokomerca, koja je udaljena oko kilometar od migrantskog centra Miral u Velikoj Kladuši zapaljena je danas oko 19 sati, saznaje “Avaz”.

Kako su nam potvrdili iz Vatrogasne jedinice Velika Kladuša, riječ je o hali u kojoj borave ilegalni migranti, a navodno su saznali da će biti izmješteni, te su najvjerovatnije iz revolta zapalili objekt.

– Dim se izvijao kilometar u visinu, zvali su nas i građani i policija. Kada smo stigli na lice mjesta plamen se već bio rasplamsao. Tu su migranti boravili ilegalno već par mjeseci. Bila je policija, objekt je trebao da se zatvori, vjerovatno su iz tog razloga zapalili – rekli su nam iz Vatrogasne jedinice Velika Kladuša.

Oni su potvrdili da su vidjeli migrante danas u blizini ovog objekta, ali nisu mogli dati više informacija.

Zapaljena lovačka kuća

Navodno je zapaljena i lovačka kuća, također u Velikoj Kladuši.

/avaz.ba

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više