V. Kladuša: Moguće utapanje jednog migranta u naselju Drenovac prilikom prelaska rijeke Gline

Veća grupa migranata sinoć je u naselju Drenovac pokušala preći rijeku Glinu, koja razdvaja Bosnu i Hercegovinu od susjedne Hrvatske, objavljuje RVK.


S obzirom na njihovu galamu, jedan mještanin ovog naselja primjetio je da su naišli na probleme i pozvao policiju. Prema informaciji kojom raspolaže glasnogovornik MUP-a Unsko-sanskog kantona, Ale Šiljdedić, zbog nabujalosti rijeke, dvojica migranata nisu uspjeli preći i do određenog trenutka držali su se za krošnju drveća u vodi, dok je ostala grupa bila na obali sa bh. strane. Jedna osoba uspjela je da se spasi i izađe na obalu i teritoriju Bosne i Hercegovine, dok je druga nestala u rijeci.

Kako ističe, Granična policija preuzela je ovaj slučaj i organizirala potragu duž rijeke, međutim nisu uspjeli pronaći tijelo drugog lica. Također u periodu od 20:32 do 23:35h bili su aktivni i velikokladuški vatrogasci koji su pokušali pomoći unesrećenima. Glina koja predstavlja riječnu granicu između dvije države, u ovo vrijeme godine, zbog otapanja snijega i padavina, ima visok nivo što će zasigurno dodatno otežati potragu.

Dodatno problem stvaraju i minusi koji su noću još izraženiji, što umanjuje šanse u pozitivan rasplet ovog događaja.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više

Pravila privatnosti