UNATOČ POVEĆANOM BROJU PREMINULIH: Ministrica zdravstva USK tvrdi da je situacija zadovoljavajuća

I dok se smanjuje broj novozaraženih koronavirusom, u isto vrijeme se povećava broj preminulih. U proteklih nekoliko dana Unsko-sanski kanton bilježi sve veći broj preminulih od koronavirusa, a samo u posljednja tri dana na području Kantona preminule su četiri osobe.

S druge strane, ministrica zdravstva Unsko-sanskog kantona Nermina Ćemalović tvrdi da je epidemiološka situacija zadovoljavajuća..

– Posljednjih nekoliko dana imamo manji broj novozaraženih i zatvaranje pojedinih klastera. Naime, proteklih nekoliko dana broj novozaraženih je oko pet posto u odnosnu na broj testiranih uzoraka. Zadovoljni smo epidemiološkom situacijom u Kantonu, ali i dalje molimo građane da budu odgovorini i poštuju preporuke Kriznog štaba, kazala je ministrica zdravstva USK Nermina Ćemalović.

Podsjećamo, na području Kantona trenutno je 149 aktivnih slučajeva zaraze, dok je do sada zabilježeno 38 sm*tnih slučajeva.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više