U USK 19 NOVOZARAŽENIH OSOBA, 6 OSOBA PREMINULO

U protekla 24 sata na koronavirus na KCUS i i Mikrobiološkoj laboratoriji Kantonalne bolnice Bihać testirano je 65 uzoraka.

Koronavirus je otkriven kod 19 osoba, po pet iz Bihaća i Cazina, četiri osobe iz Sanskog Mosta, tri iz Bosanske Krupe i po jedna iz Bužima i Ključa. Na Infektovnom odjelu Kantonalne bolnice hospitalizirano je 68 pacijenata, od toga 66 pozitivnih, jedan negativan, jedan suspektan. Četiri osobe su na respiratoru.

U protekla 24 sata od posljedica uzrokovanih koronavirusom preminulo je šest osoba: jedna ženska osoba iz Ključa (1933 godište), ženska osoba iz Bihaća (rođena 1949. god.), tri muškarca iz Cazina (rođeni 1944., 1948. i 1951. godine), te jedna ženska osoba iz Cazina (rođena 1959. god.). Na području USK trenutno su aktivno 588 slučaja zaraze koronavirusom.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više