U jeku koronavirusa iz Njemačke u Sanski Most došao pun autobus

Stanje uznemirenosti zbog trenutne situacije u vezi s virusom korona nije zaobišlo ni Sanski Most, pa je tako pravu buru negativnih komentara na društvenim mrežama izazvala informacija da je jučer iz Njemačke došao autobus pun putnika.

Kako su nas informisali iz Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja, u autobusu se nalazilo 20 putnika iz Sanskog Mosta i četiri iz Ključa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

“Ove osobe su, u skladu s propisanim procedurama, evidentirane i na granici su popunile odgovarajuće upitnike. Za sve njih predviđene su mjere samoizolacije. Predstavnici Higijensko-epidemiološke službe i Policijske stanice Sanski Most evidentirali su ove putnike i od njih su uzete kućne adrese. U narednim danima pratiće se njihovo zdravstveno stanje i kontrolisati da li se pridržavaju propisanih zdravstvenih mjera”, istakla je načelnica pomenute službe Nada Elijaš.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Inače, Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne politike USK apelovalo je na sve građane da se uzdrže od putovanja i da ne izlažu ri*iku sebe i druge. Nakon što su na nivou USK donesene mjere o zabrani rada ugostiteljskih, usložnih i zanatskih objekata i apela da građani ostanu kod kuća, na ulicama Sanskog Mosta mnogo je manje ljudi nego uobičajeno.

U proteklih nekoliko dana u ovdašnjim trgovačkim centrima zabilježene su velike gužve, a građani su u značajnim količinama kupovali brašno, ulje, šećer i dezinfekciona sredstva.

U ovome gradu nisu evidentirane zaražene osobe, a oko 70 građana se nalazi u kućnoj izolaciji i prati se njihovo zdravstveno stanje.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više