U FBiH 130 novozaraženih koronavirusom, novozaraženi i u USK

U protekla 24 sata, u Federaciji BiH testirana su 794 uzorka, od kojih je 130 pozitivno na koronavirus, a pet osoba je preminulo. U Brčkom je registrovano 9 novih slučajeva, a RS uopće nije testirala mada je registrovan jedan sm*tni slučaj.

Naime, od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, Institut za javno zdravstvo RS i ostale LAB0RAT0RIJE koje vrše testiranje na SARS-CoV-2, nisu vršile testiranje, te Institut za javno zdravstvo RS nema prijavljenih novozaraženih.

Novi slučajevi u FBiH registrirani su u Unsko-sanskom, Srednjobosanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom, Tuzlanskom, Bosansko-podrinjskom, Posavskom i Kantonu Sarajevo.

U Federaciji BiH do sada je testirano 75.451 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 4.749 osoba.

Zaključno sa današnjim danom, u Federaciji BiH OP0RAVLJENO je 1890 pacijenata, dok je trenutno aktivno 2754 slučajeva pozitivnih na koronavirus.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više