TUŽNO SJEĆANJE // Dan kada su poginuli “Ljuti Krajišnici”, dan kada je cijela BiH plakala

Na današnji dan prije sedam godina plasman Nogometne reprezentacije BiH na Svjetsko prvenstvo u Brazilu zasjenila je informacija o pogibiji trojice navijača, pripadnika navijačke grupe Ljuti Krajišnici.

Hasib Mahmić, Vildan Pehlić i Almir Kasumović, vraćajući se iz Kaunasa (Litvanija), gdje je Nogometna reprezentacija BiH pobjedom nad Litvanijom osigurala nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, poginuli su u saobraćajnoj nezgodi.


Osim Hasiba, Vildana i Almira u automobilu koji je učestvovao u saobraćajnoj nezgodi, koja se dogodila najvjerovatnije zbog slabe vidljivosti uzrokovane gustom maglom, nalazio se i Adis Ćoralić. On je jedini preživio.


Navijačka grupa “Ljuti Krajišnici” vatreno je bodrila Nogometnu reprezentaciju BiH na svim njenim utakmicama. Pratili su reprezentaciju na većini putovanja, kao što to i danas rade, a Hasib Mahmić je jedan od inicijatora osnivanja te grupe.


Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više