Tri nova slučaja zaraze koronavirusom u USK, jedna osoba preminula

Od posljedica zaraze ovim virusom preminula je 74–godišnja osoba iz Sanskog Mosta čime se broj umrlih od COV-a povećao na 35.

U posljednja 24 sata, kako saznajemo od Nermine Ćemalović ministrice zdravstva USK, evidentirana su nova tri slučaja zaraze koronavirusom na području USK. Radi se o dvije osobe iz Cazina i jednoj iz Velike Kladuše, a u pitanju je migrant iz prihvatnog centra MIRAL. Od posljedica zaraze ovim virusom preminula je 74–godišnja osoba iz Sanskog Mosta čime se broj umrlih od COV-a povećao na 35.

Sveukupno, do sada su registrovana 734 pozitivna slučaja, trenutno se od koronavirusa liječi 176 pacijenata, a uspješno se oporavilo 514 osoba. U USK evidentirano je 112 klastera, a po broju oboljelih prednjače Cazin, Bihać i Sanski Most.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više