“TO BI ZNAČIO NOVI EGZ0DUS SRBA”: Mještani Medenog Polja u strahu od naseljavanja migranata

Srpski povratnik u Medeno Polje kod Bosanskog Petrovca Drago Mirković (68) poručio je da će Srbi napustiti ovaj prostor ukoliko bude naseljen migrantima.

On je istakao da je loša ideja da se u Medenom Polju otvori migrantski centar.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

– Srpski narod je 1995. godine usljed ra*nih de**tava bježao sa ovih prostora i jedva živu glavu izvukao. Naseljavanje naših vjekovnih ognjišta migrantima dovelo bi do ponovnog eg**dusa Srba sa ovih prostora – rekao je Mirković novinarima u Medenom Polju.

Mirković je rekao da su mu se ljudi u Bihaću žal**i na migrante da kra*du, otimaju i da se lokalno stanovništvo ne osjeća bezbjedno. On je dodao da želi da živi na svom imanju, gdje je ro*en, kao i njegovi preci.

U Medenom Polju u opštini Bosanski Petrovac danas se održava sastanak predstavnika Srba povratnika u Federaciji BiH povodom najava da se migrantski centar formira u ovom povratničkom srpskom selu.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Sastanku, koji organizuje Savez srpskih udruženja FBiH, prisustvuju srpski delegati u Domu naroda Parlamenta FBiH Goran Broćeta, Dragana Damjanović, Drago Puzigaća i Nikica Bosnić, načelnici opština Bosanski Petrovac Dejan Prošić, Drvar Dušica Runić, Glamoč Nebojša Radivojša i Bosansko Grahovo Milorad Gligić, te predstavnici organizatora.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Tema sastanka je odbrana Aneksa sedam Dejtonskog sporazuma, prava na povratak i harmoničan život srpskih povratnika u FBiH, a u vezi sa najavama da se migrantski centar formira u Medenom Polju, koje je okruženo povratničkim srpskim selima Suvaja, Revenik, Kolunić, Vrtoče, Bjelajski Vaganac, saopšteno je ranije iz Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Operativna grupa za pitanje migracija u Unsko-sanskom kantonu zatražila je u ponedjeljak, 21. oktobra, hitno izmještanje migranata iz prihvatnog kampa Vučjak kod Bihaća i predložila da oni budu smješteni u Medeno Polje kod Bosanskog Petrovca.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više