Solak reagirao: Nema ništa od popuštanja mjera u Tuzli i Cazinu!

Do popuštanja mjera zaštite od širenja koronavirusa,što odlukama na lokalnom nivou pokušavaju u pojedinim kantonima, odnosno gradovima u Federaciji BiH nije moguće. Poručio je to jasno Fahrudin Solak, načelnik Federalnog štaba civilne zaštite gostujući u programu Federalne televizije.

Jednu takvu odluku, podsjetimo, jučer su donijeli u Tuzlanskom kantonu. Krizni štab civilne zaštite TK donio je naredbu prema kojoj prodavnice obuće i tekstila, koje nisu u tržnim centrima, mogu nesmetano raditi, pridržavajući se posebnih mjera zaštite. Ipak, do toga neće doći.

“Mi smo upoznati sa njihovim izmjenama naredbe. Takve naredbe se ne smiju donositi, u suprotnosti su sa federalnim. Već smo stupili u kontakt sa kolegama iz Tuzlanskog kantona i takva odluka će biti stavljena van snage. Slična je donešena i u Cazinu, gdje su također upoznati da ne mogu donositi naredbe koje su u suprotnosti sa naredbama Federalnog štaba”, kazao je Solak.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više