SIPA U SANSKOM MOSTU // Lišen slobode Fazir Vukalić, za Asimom Kamberom se traga

Fazir Vukalić, član SDA, državni službenik u Općini Sanski Most i saradnik federalnog zastupnika Asima Kambera lišen je slobode, a u 11,30 sati uveden u zgradu Policijske uprave Sanski Most.

Prije toga u jutarnjim satima pretresen je stan Asima Kambera na Trgu ljiljana , Vukalićev stan u Naselju 17.viteške brigade, porodična kuća sekretarice SDA Mirele Husić u selu Vrše i prostorije Općine Sanski Most na Trgu oslobodilaca. Pretresi i lišavanje slobode vrše se po naredbi Tužilaštva BiH.

Iznošenje dokaza iz stana Asima kambera , foto:Istraga.ba

Asim Kamber i stranačka sekretarica Mirela Husić nalaze se u Sarajevu i kako je nezvanično potvrđeno, oni će se javiti u sjedište SIPA-e u Istočnom Sarajevu. Kamber je jednom portalu izjavio kako ništa nije kriv.

Tužilaštvo BiH je u posjedu brojnih dokaza vezanih za izbornu krađu oktobra 2018.godine u Sanskom Mostu a kao osumnjičeno lice i organizator niza nezakonitih radnji u vezi sa izbornim prevarama navodi se Asim Kamber, Fazir Vukalić i drugi.

Neki od učesnika ovih nezakonitih radnji su prijavili ovaj slučaj i biće svjedoci Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo BiH objavilo je na službenoj stranici informaciju o pretresima na području općine Sanski Most.

-Aktivnosti su usmjerene na otkrivanje i procesuiranje krivičnih djela izborne prijevare, počinjenih tokom Općih izbora 2018. godine- stoji u vijesti Tužilaštva BiH.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više