SDP BiH USK: Kako se zbog stranačkih izbora ukrade dan?

Bosanski Petrovac, svake godine, 14-tog septembra proslavlja godišnjicu svoga oslobođenja, sve do ove godine.

Zbog obaveza nekih delegata iz ove općine prema Kongresu Stranke koja baštini Demokratsku Akciju, obilježavanje ovog datuma, na ogorčenje članova, simpatizera ali i brojnih građana Bosanskog Petrovca, je pomjereno na 13-ti septembar.

Općinska organizacija SDP BiH Bosanski Petrovac osuđuje ovakvo opstruiranje obilježavanja sjećanja na hrabre poduhvate PETOG Korpusa.

Istovremeno, svjesni činjenice da su taj dan iz ovog grada izbjegli mnogi građani srpske nacionalnosti, ovom prilikom im čestitamo na razumijevanju i naporima na izgradnji tolerantnog društva u ovom malom gradiću.

Socijaldemokratska partija će, kao i do sada, podržavati sve napore izgradnje sekularnog društva, afirmisati građanske inicijative, a istovremeno osuđivati i boriti se protiv svakog oblika manipulacije nad bilo kojom zajednicom, te biti aktivni protiv svakog oblika etnocentrizma, svojatanja i zloupotrebe države i/ili društva, kao u navedenom slučaju.

Press KO SDP BiH USK

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više