SAVEZ PČELARA USK: Med za heroje u bijelom

Savez pčelara USK prikupljeni med po općinskim udruženjima dostavio domovima zdravlja i KB Bihać.

Svjesni situacije nastale širenjem virusa COVlD-19 (koronavirus), proglašene pandemije i znajući da je medicinsko osoblje to koje je najviše ugroženo i „na prvoj liniji” borbe protiv koronavirusa Savez pčelara USK u suradnji sa općinskim udruženjima pčelara (Kesten Cazin, Lipa Bosanska Krupa, Krajiška pčela — Velika Kladuša, Pčela Ključ — Ključ i Propolis — Bužim) pokrenuo je akciju kod svojih pčelara u cilju prikupljanja meda u akciji naziva „Med za heroje u bijelom”.

Savez pčelara USK prikupljeni med po općinskim udruženjima dostavio je domovima zdravlja Cazin, Bosanska Krupa, Velika Kladuša, Ključ i Bužim i tom prilikom 50 % prikupljenog meda uručio domovima zdravlja tih općina, a drugih 50% dostavlja Kantonalnoj bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić u Bihaću putem domova zdravlja.

Savez pčelara USK moli menadžment domova zdravlja i Kantonalne bolnice da med podijeli ili na drugi način koristi medicinsko osoblje službi i odjela, koji su direktno izloženi radu sa pacijentima zaraženim koronavirusom i na suzbijanju koronavirusa.

Ovo je mali doprinos i priznanje medicinskom osoblju za koje vjerujemo da je glavna karika u borbi protiv koronavirusa.

U nadi da ćemo svi uložiti maksimum svojih mogućnosti i učiniti sve kako bismo prebrodili ovu situaciju Savez pčelara USK želi Vam dobro zdravlje, sreću i uspjeh i što manji broj pacijenata. Medno!

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više