Sanski Most: U kućnoj izolaciji pet osoba pristiglih iz Slovenije

Proteklih dana, svi testovi na koronavirus poslani iz Sanskog Mosta, bili su negativni, potvrila je dr. Nada Elijaš, načelnica Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja.

Danas je poslato još 11 novih uzoraka na testiranje i njihovi rezultati biti će poznati sutra.
Danas se očekuje da u Dom zdravlja bude upućeno 100 novih testova i oni će biti upotrijebljeni u narednom periodu.

Međutim, ono što u ovome trenutku dodatno komplikuje situaciju, pored blizine žarišta u obližnjoj Oštroj Luci, jeste odluka Federalnog štaba Civilne zaštite da se osobe koje prelaze preko granice ne šalju u izolatorijum, već im se propisuje kućna samoizolacija.

U proteklih nekoliko dana pet osoba iz Sanskog Mosta, koje su stigle iz Slovenije, stavljene su u kućnu izolaciju, potvrdila je dr. Elijaš.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više