Sanski Most općina bez zaraženih koronavirusom

Razmatrane su sve tekuće mjere koje se provode u ovo krizno vrijeme, uključujući i testiranje građana koji imaju simptome koji asociraju na infekciju. U proteklom periodu testirane su 54 osobe i svi rezultati testova bili su negativni, tako da u Sanskom Mostu još nema zaraženih lica.

Također, istaknuto je kako se redovno provode sve mjere vezane za dezinfekciju javnih površina, ustanova i institucija, a u narednom periodu ove mjere biće provedene i na području sanskih mjesnih zajednica. Humanitarna pomoć socijalno ugroženim građanima se redovno dostavlja, a propisane mjere i naredbe koje se tiču zabrane ili ograničenja kretanja se poštuju.

Ovom prilikom zaključeno je da se uputi inicijativa Federalnom štabu civilne zaštite kako bi se građanima starijim od 65 godina, koji žele da zasiju i obrađuju poljoprivredno zemljište, na neki način omoguće takve aktivnosti.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više