Sanski Most novo žarište u USK! Osam pacijenata i vozač sanitetskog vozila zraženi koronavirusom

Osam BUBREŽNIH B0LESNIKA iz Sanskog Mosta, koji putuju na HEM0DIJALIZU u Prijedor, zaraženo je virusom korona, pokazali su rezultati testova pristiglih  iz UKC-a u Sarajevu.

Također, rezultati su pokazali kako je zaražen i vozač sanitetskog vozila kojim HEM0DIJALIZNI pacijenti putuju, tako da je ukupno devet osoba iz istog klastera zaraze.

Prije nekoliko dana evidentirana su dva HEM0DIJALIZNA pacijenta inficirana virusom korona,, te su H0SPITALIZ0VANI na infektivnom odjelu KANTONALNE B0LNICE  u Bihaću.

„ Rezultati uzetih uzoraka pokazali su kako su svi pacijenti koji su putovali istim vozilom na HE0MDIJALIZU inficirani. Osim pomenute dvije osobe, ostali su s lakšom klin**kom slikom i nalaze se u kućnoj izolaciji, a u toku je testiranje njihovih kontakata“, istakla je Sanda Čekić, direktorica Doma zdravlja u Sanskom Mostu.

„ U narednom periodu njima će HE0DIJALIZNI tretmani biti pružani u KANT0NALN0J B0LNICI  u Bihaću, istakla je Čekićeva.

Inače, od prije četiri godine HEM0DIJALIZNI tretmani BUBREŽNIM B0LESNICIMA  iz Sanskog Mosta pružaju se u 0PŠTOJ B0LNICI  u Prijedoru, koja je mnogo bliža od KANT0NALNE BOLNICE  u Bihaću.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više

Pravila privatnosti