Pijaca u Sanskom Mostu počela s radom, pa nedugo nakon toga zatvorena

Shodno ranijim najavama da će od danas ponovo biti otvorena zelena pijaca u Sanskom Mostu, u jutarnjim satima pijaca je bila počela sa radom, međutim, u toku dana nadležne institucije ipak su odlučile da zbog trenutne epidemiološke situacije, do daljnjeg obustave rad pijace.No photo description available.No photo description available.No photo description available.No photo description available.No photo description available.

U Sanskom Mostu je nakon nekoliko sedmica danas nakratko ponovo počela sa radom zelena pijaca. Kako je i prvobitno bilo najavljeno, rad na pijaci bio je ograničen samo na dio tzv. zelene pijace, na kojem se prodaje voće, povrće i poljoprivredni proizvodi, a danas smo zatekli nekoliko prodavača koji su na štandovima izložili svoje proizvode, a primjetan je bio i manji broj kupaca.No photo description available.No photo description available.No photo description available.No photo description available.No photo description available.

I pored dobre volje da se ponovo otvori zelena pijaca, kako bi poljoprivredni proizvođači mogli plasirati svoje proizvode, općinski krizni štab je uz saglasnost sa firmom „Hajrat“, koja upravlja pijacom, te općinskom i kantonalnom inspekcijom, odlučio da pijaca i dalje ostane zatvorena, što je u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, jer zdravlje građana je na prvom mjestu.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više