Ministrica zdravstva USK: “Jedna osoba preminula od koronavirusa”

Jedan od tri do sada OB0LJELE HEM0DIJALIZNA  pacijenta, koja se liječe u Prijedoru, a koji je korisnik Doma zdravlja Sanski Most, jučer je preminuo, potvrdila je Nermina Ćemalović, ministrica zdravstva.

Ministarstvo je zatražilo da Dom zdravlja Sanski Most o ovim dešavanjima upozna prijedorsku B0LNICU koja je, po svemu su*eći, proizvela novi klaster zaraženih od COVID-a u Unsko – sanskom kantonu.

„ Radi se o Domu za STARE I IZNEM0GLE , čiji je korisnik preminuli pacijent. Tako da se jedna njegovateljica RAZB0LJELA. Ona je izolirana bez simptoma urađeno je testiranje svih bliskih kontakata. Kako imamo osam HEM0DIJALIZNIH pacijenata iz Sanskog Mosta a koji HEM0DIJALIZU primaju u Prijedoru, oni su svi testirani“, za RTV USK-a, kazala je ministrica Ćemalović.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više

Pravila privatnosti