JEDNA OSOBA PREMINULA, DVIJE ZARAŽENE: Medicinska sestra u staračkom domu u Sanskom Mostu pozitivna na koronavirus

Epidemiološka situacija zbog pandemije virusa korona na području Unsko sanskog kantona sve se više K0MPLIKUJE, a situaciju dodatno 0TEŽAVAJU slučajevi zaraženih medicinskih radnika i osoba koje pripadaju riziičnim zdravstvenim skupinama.

Na području Sanskog Mosta danas je preminuo 60-godišnji BUBREŽNI B0LESNIK  kod kojeg je evidentirano prisustvo virusa, a registrovana je i jedna zaražena ženska osoba, također BUBREŽNI B0LESNIK.

Prema riječima epidemiologinje Nade Elijaš, obje osobe su K0LEKTIVN0 putovale na tretmane HEM0DIJALIZE u OPŠTU B0LNICU  u Prijedoru, nakon čega su svi HEM0DIJALIZNI pacijenti iz Sanskog Mosta i rezultati tetsiranja se očekuju.

Također, preminuli pacijent je bio korisnik staračkog doma u Sanskom Mostu, a testiranje je pokazalo prisustvo infekcije kovidom kod medicinske sestre koja je ZAP0SLENA u toj ustanovi, pišu Nezavisne novine.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više