Detalji tragedije u Sanskom Mostu: Dječak iz Bužima došao da pomogne stricu, osvježenje u Sani koštalo ih života (FOTO)

Na lokalitetu Milina ada, u blizini sela Čaplje, nekoliko kilometara od Sanskog Mosta, danas su se na rijeci Sani oko 14 sati UT0PILI Omer Bosnić (50) i njegov 15-godišnji nećak Muhamed.

Kako saznajemo iz izvora bliskih istrazi dječak i njegov amidža su se kupali na ovome mjestu, a u njihovom društvu bila je još jedna odrasla muška osoba.

U jednom trenutku dječak je zagazio u dublju vodu, te ga je ponijela riječna matica, a navodno je bio neplivač.

Omer je SK0ČI0 u vodu za njim u pokušaju da ga spasi, a dječak ga je, prema pričanju očevica, čvrsto zagrlio onemogućivši ga da pliva, nakon čega su obojica, nakon nekoliko trenutaka B0RBE, potonuli.

Pomenuta osoba je bila neplivač i nije se us*dila da im PRISK0ČI u pomoć, već je pokušala da zovne nekoga u blizini, ali dok je pomoć došla za njih dvojicu je već bilo prekasno.

Na lice mjesta su ubrzo stigli pripadnici policije, a nekon toga i članovi Ronilačkog kluba „Vir“ iz Sanskog Mosta, a kako saznajemo tijelo 50-godišnjaka pronađeno je na mjestu utapanja, dok je tijelo dječaka pronađeno nekoliko desetina metara nizvodno.

Ekipa hitne pomoći Doma zdravlja Sanski Most, koja je također stigla na mjesto događaja, mogla je samo da K0NSTATUJE sm*rt pomenute dvije osobe.

Pomenuti Omer Bosnić živio je u selu Kruhari, nadomak Sanskog Mosta i bavio se pčelarstvom. Prema riječima onih koji su ga poznavali bio je radišan i vrijedan čovjek te je imao više desetina košnica s pčelama.

Dječak je živio u Bužimu, a u Sanski Most je došao kako bi pomogao stricu u njegovim poslovima.

U K0BN0M trenutku izabrali su usamljenu lokaciju pored rijeke Sane gdje su pokušali da se osvježe. Inače, na mjestu gdje je došlo do utapanja vadi se riječni pijesak, zbog čega u dnu rijeke postoje brojne rupe i udubljenja što je, prema riječima ronilaca koji su bili na licu mjesta, bilo K0BN0 za strica i nećaka.

Zanimljivo je kako se na istom mjestu, prije tri godine, gotovo na identičan način UT0PI0 pastir koji je na ovaj lokalitet doveo stado ovaca, a potom pokušao da se okupa u Sani.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više