Sanski Most: Profesori zasijali 30 hektara

Zaposlenici Srednje poljoprivredne škole “Sanus futurum” skoro 30 hektara zemljišta, koje je u njihovom vlasništvu, zasijali su različitim poljoprivrednim kulturama. Direktor Senad Tičević kaže kako je ovo njihov odgovor na aktuelnu situaciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa.

– Odlučili smo cjelokupno poljoprivredno zemljište koje se nalazi u krugu našeg ekonomskog dobra, staviti u funkciju poljoprivredne proizvodnje i zasijati ga različitim kulturama. Organizirali smo sve naše uposlenike i dali se na posao – kazao je Tičević.

Ističe kako su već obavili sjetvu nekoliko različitih povrtlarskih kultura, a okončali su i sjetvu krompira kao nadominantnije kulture na površini od dvadeset hektara, a planiraju posijati i kukuruz. Od Općine su za sjetvu dobili 10.000 maraka.

– U trenutnim vanrednim okolnostima poljoprivredna proizvodnja ima važnu ulogu i trebala bi biti okosnica razvoja i oporavka naše ekonomije. Zbog toga je bitno iskoristiti sve obradive površine i u što većem obimu obaviti proljetnu sjetvu – naglašava Tičević.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više