SANSKI MOST: Bez upisa u Medicinsku školu ove godine

Kraj je školske godine i ubrzo počinju konkursi za upis učenika u narednu školsku godinu, kao i zaone koji tek počinju sa srednjoškolskim obrazovanjem.

Sve tri sanske srednje škole napravile su plan upisa učenika za narednu školsku godinu, a uskoro se može očekivati i da Kantonalno ministarstvo obrazovanja raspiše konkurs, kako bi i zvanično počeo upis u školsku 2020./2021. godinu.

Ove godine neće se vršiti upis u medicinsku školu u Sanskom Mostu, a razlog tome je što ne postoje odgovarajući uslovi za izvođenje nastave, odnosno nedostatak stručnog kadra.

Inače, zanimanje medicinskog tehničara posljednjih je godina bilo jedno od najatraktivnijih, za koje je vladalo veliko interesovanje, najvećim dijelom zbog interesovanja njemačkih klinika i domova za stare i iznemogle osobe za ovim kadrom sa naših područja.

Nadamo se da će se iznaći rješenje za rješavanje tehničkih i kadrovskih problema ove školske ustanove, kako bi mogla normalizirati i nastaviti svoj rad.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više