Premijer Ružnić: Pozivamo i zadužujemo Općinsko vijeće Velika Kladuša da nam predloži lokaciju za izmještanje migranata iz Mirala

Mustafa Ružnić, premijer USK, se obratio novinarima nakon današnjeg sastanka Operativne grupe za koordiniranje aktivnosti i andzor nad migramtskom krizom Unsko-sanskog kantona.

Premijer je ovom prilikom medije upoznao sa zaključcima sastanka, te govorio o narednim koracima i planovima kada je u pitanju rješavanje migrantske krize na području USK.

Kada su u pitanju migranti koji borave na području općine Velika Kladuša, planirano je njihovo izmještanje, kao i zatvaranje prihvatnog centra Miral u ovoj općini. Ovom prilikom premijer Ružnić kazao je i koji je naredni zadatak Općinskog vijeća Velika Kladuša.

“Pozivamo i zadužujemo Općinsko vijeće Velika Kladuša da nam predloži lokaciju za izmještanje migranata iz Mirala”, rekao je premijer Ružnić.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više