POZNATA LOKACIJA NASELJA U KRAJINI // Cikotić od Vijeća ministara traži pet miliona KM za uspostavljanje naselja za migrante

Selmo Cikotić, ministar sigurnosti BiH zatražio je od Vijeća ministara BiH pet miliona maraka za, kako je navedeno, upravljanje migrantskom krizom u Bosni i Hercegovini.

U prijedlogu odluke, koja je u posjedu “Avaza”, traži se izdvajanje 5.000.000 KM iz rezerve budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza za tekuću godinu.

Cikotić se u odluci poziva na zaključke s redovne sjednice Predsjedništva BiH, a navodi da će se sredstva koristiti za uspostavljanje kontejnerskog naselja za 3.000 korisnika (migranata, op.a).

Cikotić: Sredstva za kontejnersko naselje

Foto: Avaz

Tačnije, kako se navodi, riječ je o nabavci kontejnera za smještaj, pripremne radove, dizel agregate, nabavku šatora s mašinom za zagrijavanje, krevetima na sprat, u ukupnom iznosu od 4.700.000 KM.

Za posteljinu, ćebad i ostali potrebni materijal traži se 300.000 KM.

Zanimljivo je naime, da je na Kolegiju Ministarstva sigurnosti BiH, koji je održan 14.decembra jasno rečeno da su kontejneri za smještaj migranata donacija Vlade Austrije, zbog čega je sada nejasan ovaj zahtjev prema Vijeću ministara.

Prema informacijama “Avaza”, ovi kontejneri trebali bi biti postavljeni u Krajini, na području već postojećeg migrantskog naselja “Lipa”

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više

Pravila privatnosti