POLICIJA I INSPEKCIJA NA TERENU // Nakon Drvara sumnjivi otpad u tajnosti dovezen i u Bihać (FOTO)

U popodnevnim satima, oko 50 tona otpada koji asocira na onaj koji je prije par dana istovaren u Drvaru, dovezeno je i u Bihać.

Lokacija je dvorišni prostor bivšeg preduzeća „Tehnopek“, koje je nakon stečajnog postupka, prodano za sada nepoznatom državljaninu Holandije. Na lice mjesta, nakon dojave građana, odmah su izašli pripadnici MUP-a USK-a, komunalne inspekcije Grada Bihaća, Inspekcije za zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona, kao i predstavnici MZ Privilica, na čijem je teritoriju otpad i odložem. Lokacija na kojoj je otpad nelegalno odložen, u neposrednoj je blizini rijeka Dobrenica i Una, što predstavlja i opasnost od ekozagađanja.

Iako su vozači kamiona koji su sporni otpad istovarali na ovu lokaciju, brzo je i napustili, zahvaljujući građanima koji su uspjeli fotografirati registarske tablice, pripadnici MUP-a USK-a su na tragu da ih identificiraju i postupe u skladu sa ovlastima, u ovom slučaju.

Građani napravili fotografije Foto: Facebook

Tako je Bihać, nakon Drvara postao mjesto gdje neko iz ličnih interesa i pod sumnjivim okolnostima, odlaže otpad iz drugih zemalja. Cijeli slučaj prate sve nadležne institucije Grada Bihaća i USK-a. O svemu je obaviješten i gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić.

Federalna ministrica ekologije i turizma Edita Đapo najavila je da će u ponedjeljak, 6. jula, podnijeti krivičnu prijavu i zatražiti od nadležnih istražnih organa da ispitaju sve dozvole firme “Krom reciklaža” iz Drvara, čiji su postupci uznemirili i zabrinuli građane ove i opštine Bosansko Grahovo.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više