Pao sistem u Sarajevu! Šta se desilo sa uzorcima na koronavirus iz USK?

Pao je sistem baze podataka o testiranim uzorcima na koronavirus u UKC u Sarajevu.

Desilo se to pri unošenju podataka o novim uzorcima i njihovim rezultatima, a takva situacija traje već tri dana. Pojasnimo, Zavodu za javno zdravstvo USK dostavljaju se podaci samo pozitivnih na koronavirus, a preostali, navodno, smatraju se negativnim. Ono što se ne zna jeste to da li su svi poslani uzorci na testiranje zapravo i odrađeni.

Bez obzira na vrijeme i hitnost obrađenog testa na koronavirus, B0LNIČK0G liječenja nema. U USK, dogovor je da se izdvoje uzeti brisevi pacijenata koji moraju na B0LNIČK0 liječenje ili na 0NK0L0ŠKI tretman, kako bi se njima, s obzirom na hitnost, prvima radili nalazi. Tako sve dok KANTONALNA B0LNICA u Bihaću za svoje pacijente ne počne raditi PCR testiranje na COV-19, pa barem za pacijente kojima je neophodan brz nalaz pri dobivanju B0LNIČKE usluge.

Prema dostupnim informacijama, pozitivnog odgovora od nadležnih po vertikali nije bilo. Federalno ministarstvo zdravstva još uvijek, kako nezvanično saznajemo, nije dalo D0ZV0LU za ovu vrstu testiranja u USK. Saznajemo također nezvanično, upućena je ža*lba i čeka se nova odluka.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više