Novi preokret – Šuhret Fazlić: Ne dolazi u obzir da migranti iz Vučjaka budu prebačeni u Biru ili drugi centar, Vučjak ostaje!

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić reagirao je danas na pojedine informacije objavljene u medijima a u kojim se navodi da će dio ilegalnih migranta koji borave u kampu Vučjak biti prebačen u kamp BIRA.
Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.
Saopćenje prenosimo u cjelosti.
Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.
„Bez obzira na zahtjeve koji smo čuli ovih dana, a odnose se na zatvaranje Vučjaka, on ostaje dok se ne odredi nova lokacija unutar BiH i ne dolazi u obzir da migranti budu prebačeni u BIRU, Boriće ili Sedru. Mi smo pokrenuli aktivnosti kako bi smo ovaj problem riješili i GV Bihać je odredilo lokaciju Lipa. Nama kamp Vučjak i dalje treba jer migranti svaku noć dolaze i ukoliko ne bude Vučjaka imati ćemo deset „Vučjaka“ u centru Bihaća i to je nedopustivo. Gradsko vijeće Bihaća predložilo je lokaciju Lipa i sada je na nivou države da nađe cjelovito riješenje. Do tada ne dozvoljavamo ništa da se u Bihaću proširuje pa čak ni u Borićima ili bilo gdje drugdje. Ponavljam migranti sa Vučjaka se jedino mogu izmještati na neke druge lokacije unutar BiH, a nikako u Boriće, BIRU ili Sedru“- kazao je gradonačelnik Fazlić.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više