NEVJEROVATNO! Političari u Sarajevu umjesto pare za migrantsku krizu u Krajini, dali za nabavku auta i opremanje kabineta

Jasmin Emrić, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, izjavio je nakon današnje sjednice da mu nije jasno kako će predstavnici vlasti rješavati migrantsku krizu sa 0 KM u budžetu.

“Nema razumijevanja u BiH za aktuelnu migrantsku krizu. Amandmanom koji je usvojen na Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH tražena su simbolička sredstva od 450 hiljada KM za saniranje PSLJEDICE migrantske krize. Amandmanom HDZ-a u Domu naroda taj amandman je anuliran, odnosno usvojen je budžet na kraju bez sredstava za migrantsku krizu”, kazao je Emrić.

Poručio je kako predstavnici vlasti daju kontradiktorne izjave.

“Deklarativno se zal.ažu za rješavanje migrantske krize i podršku procesima za upravljanje migrantskom krizom, a na drugoj strani ništa u budžetu ne planiraju izdvojiti za migrantsku krizu. To jedno s drugim ne ide. BiH je nadležna za migracije i azil. Moraju planirati neophodna sredstva za saniranje št*ta i P0SLJEDICA koje nastaju u BiH zbog migrantske krize”, istakao je on.

Poručio je da mu nije jasno zašto se nije mogao izdvojiti simboličan iznos od 450 hiljada KM da bi se pomoglo pravos*dnom sistemu u Unsko-sanskom kantonu. Umjesto toga usvojen je amandman HDZ-a u Domu naroda koji podrazumijeva 750.000 KM za opremanje kabineta i reprezentaciju članova tog doma.

“Unsko-sanskom kantonu je to bilo prijeko potrebno. To sutra čeka i druga područja u BiH. Kako misle sa 0 KM u budžetu rješavati PR0BLEME migrantske krize u BiH”, zapitao se Jasmin Emrić.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više