Nedžad Zukanović bez podrške u Općinskom vijeću Ključ

Na 29. sjednici Općinskog vijeća razmatran je niz materijala koji se odnose na funkcionisanje vlasti u Općini Ključ, od kojih je posebnu pažnju izazvao izvještaj o izvršenju budžeta za prvih šest mjeseci tekuće godine.

Većina vijećnika izrazila je zabrinutost zbog zastoja u realizaciji niza značajnih infrastrukturnih projekata koje je utvrdilo Općinsko vijeće u proteklom periodu, zbog čega je i uskraćena podrška ovom izvještaju Općinskog načelnika.

Predsjednik Kluba SDA Suad Karat posebno je kritikovao zastoj u izgradnji prihvatilišta za pse, za što je Općinsko vijeće izdvojilo 40 000 KM. Istaknuto je da je na sjednici Općinskog vijeća održanoj prije 6 mjeseci obećano prisutnim građanima da ce prihvatilište biti izgrađeno u najkraćem mogućem roku. U međuvremenu, raste broj tužbi građana protiv Općine zbog napada pasa, što će u perspektivi nanijeti finansijsku štetu općinskom budžetu.

Analizirajući informaciju o potraživanjima Općine Ključ prema Unsko-sanskom kantonu, vijećnica SDA Subha Avdić iznijela je stav o neophodnosti učešća građana u donošenju odluke koja bi se ticala odricanja 2,5 miliona KM kamata na pravosnažnu sudsku presudu donesenu u korist Općine Ključ. S obzirom da je pravna borba za ova sredstva vođena 2008. godine naglašeno je da su kadrovi SDA u tom periodu pokazali da im je interes građana Ključa bio na prvom mjestu.

Aktualizirajući tekuće probleme, vijećnik Elvedin Domazet u ime Kluba SDA postavio je sljedeća pitanja Općinskom načelniku i JU “Općinski fond za stambeno-komunalne djelatnosti i infrastrukturu”:

Klub SDA trazi od Općinskog načelnika izvještaj o realizaciji projekata iz šumskih, vodnih naknada i koncesija za 2017, 2018 i 2019. godinu. S obzirom da je Općinsko vijeće bilo podrška predloženim projektima, a na terenu je evidentan zastoj u realizaciji istih, tražimo da općinski načelnik dostavi izvještaj o realiziranim, nerealiziranim projektima, utrošenom novcu i finansijskom učešću građana u svakom od projekata.
S obzirom da je sve prisutniji problem funkcionalnosti javne rasvjete u našoj općini, zanima nas zašto građani trpe sporu realizaciju otklanjanja kvarova na uličnoj rasvjeti? Zašto dolazi često do kvarova na pojedinim područjima pa čak i u samom centru grada gdje je nedavno bilo nekoliko dana bez rasvjete?
Klub SDA smatra da građani Ključa uredno izmiruju svoje obaveze i samim tim zaslužuju adekvatnu uslugu. S obzirom da nam se građani obraćaju sa informacijama da na ova pitanja dobiju odgovor u nadležnoj ustanovi kako će kvar biti otklonjen dok se evidentira više kvarova, tražimo odgovor zbog čega se rješavanju ovog problema pristupa na štetu građana i trazimo da se kvarovi otklanjaju u najkraćem mogućem roku.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više