Mladi taksista iz Bihaća u stabilnom stanju

Mlađi muškarac iz Bihaća, koji je bio drugi pozitivan slučaj na koronavirus u USK, i dalje je u izolatoriju Infektivnog odjela. Kad je u pitanju njegova klinička slika, nema pogoršanja i trenutno je stabilan.

Podsjećamo, danas su u USK zabilježena nova dva slučaja, po jedan u Bihaću i Bosanskoj Krupi.

– Jutros smo poslali četiri uzorka na testiranje u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu i jedan je test bio pozitivan. Riječ je o muškarcu iz Bosanske Krupe, koji je hospitaliziran u izolatoriju Odjela za infektivne bolesti. Inače, bit će veoma teško utvrditi kako je došlo do zaraze s obzirom na to da su prethodne osobe koje su pozitivne na koronavirus iz Bihaća.  – kazao je direktor Kantonalne bolnice u Bihaću Hajrudin Havić.

Naglasio je i kako je nalaz pedesetosmogodišnjeg muškarca iz Bihaća, koji je jučer preminuo u bolnici bio negativan.

– Nažalost, osoba je preminula i pribojavali smo se tog nalaza. Ipak, on je negativan, tako da će uzrok smrti biti naknadno utvrđen – dodao je Havić.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više