MIZOGINIJA FEDERALNE ZASTUPNICE Azra Hadžić -Bećirspahić ponizila krajiške majke u marama!

-Od onolike sale koja je napunjena svim tim ljudima, ja ih poznajem deset. I to, podrazumijeva se, ako su Agan i Ifeta izbačeni iz SBB-a, da su svi oni ljudi koje je on imenovao i zaposlio, da su došli da ih podrže. Ono što je sramotno je da su “dovlačili” i majke u maramama tu, a garantujem da nisu u SBB-u. Ako žele neka dokažu da su bili pravi članovi SBB-a, njih 100, kako se navodi, neka pokažu svoje članske karte – izjavila je Hadžić-Bećirspahić za portal “Faktor” nakon što je više od 100 Krajišnika javno napustilo stranku Fahrudina Radončića.

-Ono što je sramotno da su “dovlačili” i majke u maramama tu- “poentirala” je Hadžić-Bećirspahić.

Kakva uvreda jedne žene krajiškim ženama, majkama u maramama!

Radončićeva stranačka “muza” u Krajini potcjenjivački i diskriminatorno je svojim riječima aludirala na navodnu političku nepismenost majki u maramama, njihovu inteligenciju i manju vrijednost.

Po riječima Azre Hadžić-Bećirspahić, majke u maramama toliko su nesposobne, potlačene i glupe, na kraju krajeva, da ih se može “dovući” na bilo koji i bilo čiji skup.

Čemu duguju majke u marama ovakav tretman federalne zastupnice, usto i žene?!

Otkud takvi mizogini stavovi i odbojnost od jedne “emancipirane” osobe i izabranog zvaničnika?!

Zašto je pored stotinu onih u Krajini koji su napustili “Fahru, nju i Redžu” izabrala baš majke u maramama?Da li zato što ih smatra manje vrijednim,, neemancipiranim i nezaštićenim i na taj način pogodnim za svoje diskriminatorske stavove.

U stvari, na čemu je svoju mizoginu priču zasnovala Azra Hadžić-Bećirspahić-na marami ili na majkama?

Čak i kad bi se moglo ući u glavu SBB-ove federalne zastupnice koja u bijesnom nastupu prkosno napada krajišku ženu sa maramom , pitanje je da li bi našli ikakav odgovor.

Da ne kažemo, da li bi išta našli.

Krajiška žena, majka tradicionalno i ponosno nosi maramu ne kao znak prisile ili tlačenja, nego kao identitarni znak vjere koju prakticira.

Azra Hadžić-Bećirspahić ih je svojim “političkim diskursom” pokušala poniziti i baciti na koljena.

Pokušala im je kao bešćutni politički cenzor javno “skinuti marame “.

SBB-ova zastupnica je znala u pojedinim prilikama koristiti maramu slikajući se za naslovnice i priskribljujući sebi medijsku pažnju.

No marama na njenoj i marame na glavama “dovučenih” krajiških žena -to nije isto.

Kakav “niski start” federalne zastupnice i predsjednica Kluba SBB u Parlamentu FBiH.

/ normala.ba

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više