MIZ BIHAĆ: Bajram će se klanjati u svih 40 džemata uz stroge mjere sigurnosti

Sutra, desetog dana mjeseca zul-hidždžeta je Kurban-bajram.

Na području Medžlisa Islamske zajednice Bihać, Kurban- bajram će se klanjati u svih 40 džemata. Instrukcija, koja je upućena svim nadležnim organizacionim jedinicama u Islamskoj zajednici, zahtjeva da se u džamijama, do daljnjeg, klanjaju samo farzovi, odnosno da se obavljaju samo obavezne molitve, radi što kraćeg zadržavanja.

Hutba se ograničava na 5 do 7 minuta, a dova uči odmah poslije farza. Iz MIZ Bihać obavještavaju da će se prikupljanje i skladištenje kožica životinja vršiti u jednoj od hala Kombiteksa u Bihaću. Centralna svečanost Muftijstva bihaćkog, povodom Kurban- bajrama , bit će upriličena u Gradskoj džamiji u Bihaću, a bajram- namaz će predvoditi i hutbu održati muftija bihaćki hafiz Mehmed ef. Kudić.O praksi Poslanika Muhammeda a.s. nakon klanjanja bajram-namaza, za RTV USK, govori Mensur ef. Ćehić, glavni imam MIZ Bihać.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više