Ministrica Ćemalović zadovoljna, a broj ponovo raste: Na području USK novih 16 slučajeva koronavirusa

Nakon dvodnevnog smanjenja broja novozaraženih u USK ponovno je zabilježen porast osoba pozitivnih na koronavirus.

U posljednja 24 sata, od ukupno testiranih 44 uzoraka, potvrđeno je 16 novih slučajeva.

Među novozaraženim su i dva migranta, smještena u Migracionom centru „Bira“, kazala je ministrica zdravstva USK Nermina Ćemalović.

Podsjećamo, u Bosni i Hercegovini je u posljednja 24 sata registrovano 320 slučajeva zaraze koronavirusom, a sedam osoba je preminulo, saopćeno je iz entitetskih zdravstvenih institucija i Brčko Distrikta.

Što se tiče Federacije, Zavodu za javno zdravstvo prijavljen je 1.241 uzorak, od kojih je 238 pozitivno na koronavirus.

U posljednja 24 sata je u Republici Srpskoj potvrđeno 82 novozaraženih koronavirusom, a analizirano je 609 uzoraka. U prethodnom danu je preminulo pet osoba od posljedica zaraze koronavirusom.

U Brčkom u posljednja 24 sata nije registrovan niti jedan novi slučaj koronavorusa, ali je registrovan jedan sm*tni slučaj.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više