Manja grupa SDA-ovaca dočekala Kambera u Sanskom Mostu, je li prekršio tek izrečene mjere zabrane (VIDEO)

Sud BiH je danas na prijedlog Tužilaštva BiH izrekao mjere zabrane Asimu Kamberu, federalnom zastupniku SDA.

Pored zabrane napuštanja BiH, Kamberu je zabranjeno javno istupanje, komuniciranje s novinarima prinatnih i elektronskih medija.

On je u popodnevnim satima stigao u Sanski Most gdje ga je dočekala nekolicina SDA-ovaca. Postavlja se pitanje je li među njima bio i Asimov sin Mirza Kamber koji ima vlastiti portal InMedia, koji je dakle novinar.

Također, ako se mjera zabrane odnosi i na nkegovog sina koji je novinar, Kamber je nekoliko sati nakon ročišta prekršio izrečenu mjeru.

Podsjetimo, Kamber i njegovi saradnici Fariz Vukalić i sekretarica SDA u Sabskom Mostu Mirela Husić uha**eni su prekjičer u akciji SIPA-e u okviru istrage u predmetu izbornih krađa na Općim izborima 2018. godine.

Ali to nije sve, 2014. godine Kamber je organizirao uništavanje glasova za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, prvenstveno gladova koje je dobio Fahrudin Radončić, lider SBB-a./ avaz.ba

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više