Lovce iz Sanskog Mosta Š0KIRA0 prizor: “Vidjele su se samo noge!”

Članovi lovačkog udruženja, Civilna zaštita i vatrogasaci iz Oštre Luke tokom proteklog vikenda bili su učesnici prave drame!

Nakon što je pronađen nestali 65-ogodišnjak iz Gornjih Kruhara kod Sanskog Mosta, i to na nepristupačnom terenu, usred mi**kog polja, uslijedila je filmska akcija njegovog spasavanja. Izuzetno težak zadatak obavljen je bez greške, prenosi Hayat.ba.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Sve je počelo prije gotovo tri sedmice. Tokom lova, članovi Lovačkog udruženja “Sana” iz Oštre Luke, na nepristupačnom terenu okruženom mi**kim poljima, primijetili su nepoznatog muškarca, koji ih je pitao za put ka jednom od okolnih sela.

Uputili su ga, i upozorili na mi*ska polja, a zatim se razišli.

Petnaest dana kasnije, na istom terenu, duboko u šumi i daleko od puta, lovci su zatekli prizor koji ih je šo**rao.

“Јedan od lovaca je prolazio potocima, gdje je vidio jednu uru*enu staru vodenicu. Vidjele su se samo noge kod nepoznatog lica. Lovac se pre****vio, dok nije vidio da je čovjek živ”, priča Vaso Mastikosa, član LU “Sana” Oštra Luka.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Јoš veći š0k uslijedio je kad su shvatili da je riječ o čovjeku kojeg su sreli prije dvije sedmice. Odmah su obavijestili policiju, opštinsku Civilnu zaštitu i vatrogasce koji su reagovali istog momenta.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Uprkos veoma teškom i nepristupačnom terenu, sve službe brzo su stigle i počele akciju spasavanja.

Čovjek je bio na izmaku snage. Uspio je da kaže kako se zove, da je za*utao, i da je na tom mjestu boravio punih petnaest dana.

Sve vrijeme gotovo ništa nije jeo, a pio je vodu iz obližnjeg potoka.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Zaista, pravo je čudo što je ostao živ, jer su noći na tom terenu izuzetno hladne, a šuma puna di***ih životinja.

“Malo smo ga, da kažem, sv*zali, jer smo trebali da se popnemo uz nekih 500 metara ogromne strane. On nije bio u mogućnosti da se sam drži na nosilima. Mi smo se malo smjenjivali, jedni drugima pomagali”, naveo je Dejan Mastikosa, komandir Vatrogasne jedinice Oštra Luka.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Drago Zorić, predstavnik Civilne zaštite Oštra Luka upitao je kako je moguće da se zalutali čovjek nađe na pomenutom lokalitetu, obzirom, kako je rekao, da se radi o podrručju sa velikim mi***kim poljima.

“Srećom, iznijeli smo ga na suprotnu stranu u odnosu na mi**ka polja”, rekao je Zorić.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Ono što je najbitnije – jedan život je spasen, i to samo zahvaljujući brzoj reakciji dežurnih službi.

 

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više